dima
  • Children Pavillion

    PUBLIC SPACE, MILAN, ITALY - 2014
    DESIGN TEAM: 2A+P/A (Gianfranco Bombaci, Matteo Costanzo) with Francesco Librizzi

    The new pavilion emerges from the garden. It is organized as a superposition of different elements: a permeable basement, a volume with openings and am equipped roof. The building summarizes on his three levels the key moments of the child’s experience with: the game, the relation and the discovery. The ground floor consists of a sequence of rooms devoted to educational activities and games. Each room is connected directly to the garden, each room can relate with all the others. The upper level is dedicated to the moments of the relationship between parents, staff and citizens. This space hosts areas for training and study. The roof is a terrace from which it is possible to observe the city and participate in its transformation. From here you recognize the context the relationship with it.